- Artikler

Har du prøvet en lydbog?

En del af sommeren er sol og jordbær, men det kan også være en god bog, hvilket er noget du aldrig bliver hverken for ung eller for gammel til.

Men det teknologien nu giver mulighed for, det er, at du kan kaste dig over litteratur uden at have en bog fysisk mellem hænderne, nemlig i form af lydbøger, hvilket gør, at du kan lytte til bøgerne i stedet for at læse dem.

Hvor lydbøger tidligere havde et smalt publikum, i form af mennesker med nedsat syn eller problemer med at læse, så er det i dag noget alle kan bruge, og det betyder, at danskerne lytter til bøger som aldrig tidligere.

Derfor er lydbøger populære

Det skal ikke være nogen hemmelighed at interessen for lydbøger er kraftigt stigende, og har været det i efterhånden lang tid, det er nogenlunde samme tendens som med e-bøger, som også oplever en større efterspørgsel.

Der kan nemlig være en stor fordel i at lytte til en god lydbog, hvis du som mange andre ikke får taget dig sammen til at læse bøger.

Samtidig kan det hjælpe til at gøre almindelige dagligdags gøremål knap så kedelige og langtrukne, du kan i stedet for at kede dig undervejs lytte til en god lydbog, det kan være ting, som når du går en lang tur eller løber, det kan være mens du ordner dit vasketøj, mens du træner i dit lokale fitness-center og er undervejs i bus eller tog.

En relativt billig fritidsbeskæftigelse

Naturligvis koster det normalt penge at få adgang til alle de her lydbøger, men i virkeligheden behøver du ikke forpligte dig med det samme, du kan faktisk hos de fleste udbydere få lejlighed til at prøve tjenesten kvit og frit i 2-4 uger, hvorefter du så kan tage en beslutning, om du vil fortsætte med det.