- Proteinpulver, Whey proteinpulver

Hvad er Whey proteinpulver

Whey protein bliver på dansk kaldt for valleprotein, og er den mest udbredte form for proteinkilde til proteinpulver. I valleprotein som egentligt også kan kaldes mælkeprotein, er der 2 former for protein. Der er 80% kasein protein, som er langsomt optagende også er der de 20% valleprotein, som er hurtigt optagende. 

Det er de 20% valleprotein som man finder i Whey proteinpulver. Man udskiller simpelthen valleproteinen fra kasein proteinen for at få en renere og hurtigere optagende produkt. I daglig tale går valleproteinpulver under sit internationale navn Whey proteinpulver, hvilket er det de fleste folk kender det for.

En af grundene til at det er så populært er, at kroppen kan udnytte størstedelen af produktet pga. den høje biologiske-værdi, som denne form for protein indeholder samt indholdet af aminosyrer.

En af ulemperne kan så være, hvis man er laktoseintolerant. Så vil vi ikke anbefale at bruge Whey protein. Dog har Bodylab.dk produceret en ekstra ren proteinpulver, hvor protein indholdet er meget højt, og laktose-%’en meget lille.

 

Koncentrat vs isolat

Der findes to forskellige former for Whey protein. Der findes koncentrat og isolat.

Koncentrat

Whey proteinpulver bliver kaldt for koncentrat når det har en koncentration på protein på mellem 30%-80% protein.

Isolat

Når whey proteinpulver når en proteinmængde på over 90% eller mere, så er det Whey proteinpulver isolat. Så isolat produkterne er meget renere, og har en højere koncentration af protein end koncentrat har.