- Udstyr

Knæbind kan være med til at fjerne overbelastning i knæet

Når man dyrker meget sport i form af løb, styrketræning, håndbold, fodbold eller lignende, laver kroppens forskellige knogler, led og muskler ofte den samme bevægelse mange gange. Derudover er kroppens led, muskler og knogler også offer for mange forskellige vrid, slag, fald og lignende. Det kan i længden lede til forskellige overbelastningsskader, da man måske kommer til at træne lidt for meget i forhold til det, kroppen er vant til, mens man måske også kan få lidt for mange slag og vrid, end hvad godt er. Derfor kan det være en fordel at have et knæbind, således knæet får støtte i de hårde sportsgrene. Det er nemlig ofte knæet, der er værst udsat, når man dyrker forskellige sportsgrene.

Hvordan fungerer et knæbind?

Knæet kan ses som et bindeled mellem skinnebensknoglen og lårknoglen, og denne er udsat for mange vendinger, vrid og slag. Det kan lede til forskellige skader såsom meniskskader, ledbåndsskader og korsbåndsskader. Knæbindet virker helt lavpraktisk ved, at det giver varme og kompression til knæet, således blodstrømningen gennem knæet øges, således det bliver muligt at udføre de forskellige bevægelser på mere kontrolleret og stabilt vis. Mere kontrollerede bevægelser mindsker i høj grad risikoen for skader som eksempelvis de førnævnte. Derfor kan det i høj grad være en fordel at benytte en knæbind, når man udøver de forskellige sportsgrene – især hvis man har problemer med skader i knæet.

Hvilke typiske skader kan et knæbind forebygge?

De tre nævnte skader er de mest klassiske, man oplever i knæet, hvis man er uheldig under sportsudøvelse. Det er altså især bruskskader og overbelastningsskader, man oftest ser i forbindelse med udøvelse af sportsgrene såsom håndbold og fodbold, hvor knæet udsættes for mange vrid, slag osv. Menisken, ledbåndet samt korsbåndet er altså det mest udsatte i knæet, og skader heri kan man forebygge med et knæbind. I menisk kan man få nogle skader, der kan afhjælpes med et knæbind, mens man naturligvis også kan forebygge skaderne med et knæbind, hvis man har grunde til at tro, at knæet er lidt svagt eller ekstra udsat. Har man derimod fået alvorlige skader i knæet, kan det være nødvendigt med en operation, hvorefter det er en nødvendighed at have et knæbind, således skaden ikke bliver forværret på ny, hvormed man på sigt kan blive kvit med sin skade.