- Træning

Vigtigheden af bevægelse i arbejdstiden

Har du et job, hvor du primært sidder ned? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere, hvorfor det er essentielt, at du husker at bevæge dig i løbet af dagen. Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for, hvorfor det er vigtigt, at du ikke sidder i den samme position dagen lang. Sæt fokus på bevægelse i arbejdstiden, så du kan være medvirkende til at skabe et sundere miljø på din arbejdsplads.

Kroppen har brug for at bevæge sig

Når man har et job, hvor det er hensigtsmæssigt, at man sidder ned, kan man hurtigt glemme at trække ud eller få bevæget sig – og det er farligt. Det er utrolig vigtigt, at man husker at bevæge sig en gang i mellem. Man skal selvfølgelig ikke bruge arbejdspladsen som et fitnesscenter, men der skal alligevel være plads til at bevæge sig, så kroppen ikke lider overlast i løbet af dagen.

Når kroppen er fastlåst i den samme position i for lang tid, kan det være medvirkende til at overbelaste de respektive områder, der bliver udsat. Det er ligeledes ikke sundt, hvis man sjældent bevæger sig i løbet af dagen. Når man har et stillesiddende job, får man ikke den naturlige motion, som man burde få. Derfor er det vigtigt, at man husker at få bevæget sig i arbejdstiden.

Denne samme position kan være skadende

Det er ikke altid, at man kan mærke, man sidder forkert. Det er først noget, der kan mærkes, når det er for sent. Det betyder, at man kan sidde i den samme position i flere timer, men det er først, når man kommer hjem, at man finder ud af, at man siddet i en usund position. Bevægelse i arbejdstiden kan være medvirkende til at modvirke usunde vaner!